Fossielvrij Onderwijs
Video afspelen

ūüĎČ Alle video’s van ‘Stuur Shell de klas uit’ vind je¬†hier¬†(open in nieuw tabblad).¬†

Generation Discover

Van 17 t/m 21 oktober organiseert Shell voor de 3e keer op het Malieveld in Den Haag het festival ‚ÄėGeneration Discover‚Äô. Een gelikt event over duurzame technologie en schone energie voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Maar wacht even… was Shell niet die fossiele multinational? ¬†¬†

Leuk voor kinderen of vooral voor Shell?

Op het eerste gezicht lijkt Generation Discover heel leuk. Een droom voor kinderen. Maar tussen alle hippe experimenten verspreidt Shell de boodschap dat we nog heel lang olie en gas nodig hebben. En dat gas een oplossing is voor het klimaatprobleem. Dat is puur eigenbelang van Shell, want Shell verdient veel geld met olie en gas. 

Generation Discover is een masker 

Shell komt veel in de krant met nieuws over schone energie. Maar dat is een masker. In werkelijkheid steekt Shell nog steeds 98% van z’n tijd, kennis en geld in het oppompen van olie en gas. Shell kiest zelfs voor steeds schadelijkere vormen van olie en gas. 

Waarom doet Shell zich mooier voor dan het is? Om te verbergen dat Shell klimaatverandering blijft verergeren. Shell schuift bovendien de rekening van de schade door naar kinderen.

Nieuws

Meer nieuws over Generation Discover
Video afspelen

Een gitzwart oliebedrijf met groene praatjes? 
Juist, daar zit een luchtje aan!

Steun voor Shell brokkelt af in 2018

0
Partners trokken zich terug uit Generation Discover
0
Mede-eisers voor rechtszaak tegen Shell
0
Handtekeningen om Shell predicaat 'Koninklijk' te ontnemen
0
Handtekeningen tegen belastingontwijking Shell

100% groene praatjes, maar 1% groene energie

Ook de jonge bezoekers van Generation Discover trappen niet in de groene praatjes van Shell.
Deze dame heeft het heel goed door: “Shell heeft 100% groene praatjes, maar levert 99% vieze energie.”

RTLZ veegt vloer aan met 'kinderfeestje' Shell

“De jonge generatie¬†gaat de gevolgen ondervinden van klimaatverandering, die mede wordt veroorzaakt door vervuilers als Shell.”

Frederieke Hegger – RTLZ

5 redenen om Generation Discover te mijden

Iedereen doet zich wel eens mooier voor dan ‘ie is. Maar wanneer wordt het een leugen? Op Generation Discover doet Shell net of olie en gas heel normaal zijn. Shell leert kinderen dat we in 2050 nog best veel kolen, olie en gas gebruiken, wel 70%.¬†

2050 is het jaar waarin we volgens het Klimaatakkoord van Parijs ‘fossielvrij’ moesten zijn. Met de puzzel laat Shell zien dat ze het Klimaatakkoord van Parijs grote onzin vinden.

 

Shell Generation Discover reclame code commissie (3 van 3) 

Shell groen en betrouwbaar?

Shell betrekt graag groene en betrouwbare organisaties bij Generation Discover. Hun logo komt boven de ingang van het festival, naast dat van Shell. Dat straalt af op Shell. Mensen denken dan dat Shell ook groen en betrouwbaar is. 

Maar dat klopt niet. Shell is niet groen. Shell maakt olie en gas (98%) en een heel klein beetje schone energie (2%). Bovendien is Shell niet te vertrouwen. Shell zegt het ene, en doet het andere.

Schade van olie en gas

Op Generation Discover is alles hip en cool. Nergens is er een spoor te vinden van de schade die olie en gas veroorzaken op de wereld: klimaatverandering, milieuvervuiling, mensenrechtenschendingen, corruptie en belastingontwijking.

 Crisis, what crisis?

Shell praat op Generation Discover over kinderen die ‘oplossingen’ moeten bedenken voor ‘wereldproblemen’.

Maar Shell noemt niet √°lle oplossingen. De belangrijkste oplossing wordt niet genoemd: olie en gas in de grond laten zitten. Daar wil Shell niets over horen. Want daar kan Shell geen winst mee maken.

 Wie betaalt de rekening?

Shell maakt het leven op aarde stuk en betaalt daar niet eens zelf de rekening van. Shell laat anderen voor de kosten opdraaien: mensen in armere landen, kinderen en vooral: iedereen die nog geboren moet worden.

 

 Shell in Nigeria. Minder tof dan festival Generation Discover.

Kinderen ruimen later Shells troep op

Met Festival¬†Generation Discover¬†daagt Shell kinderen uit om ‘oplossingen te bedenken voor wereldproblemen’. Wat Shell dus eigenlijk zegt tegen kinderen is: ruimen jullie later onze troep maar op.¬†¬†

Shell: geen haast met de transitie

Met die boodschap straalt Shell uit dat we nog alle tijd hebben om klimaatverandering te stoppen. Dat is niet zo. We hebben nog maar een paar jaar om te voorkomen dat de opwarming van de aarde zichzelf versterkt.  

Quiz

Winst is voor Shell belangrijker dan het leven van kinderen. Daarom doet Shell net alsof er helemaal geen echte haast is om iets te veranderen. Kijk maar naar de quiz van Shell Generation Discover hiernaast, de echte reden om zuinig te zijn met energie staat er niet bij.

 

Welk antwoord ontbreekt in deze quiz van Shell voor You Tech, gratis relatiemagazine dat werd uitgedeeld tijdens Generation Discover 2016

 

Wat is de definitie van ‘kinderen’?¬†

Volgens Shell zijn kinderen en jongeren ‘de consumenten, politici en beleidmakers van de toekomst’. Dat staat in een¬†uitgelekte briefing¬†voor een jongerencampagne van Shell. Shell probeert kinderen nu al een goed gevoel geven bij z’n merk. Zodat Shell ze later voor z’n olie- en gaskarretje kan spannen.

Shell wint lobby-prijs voor kinderfestival

Een kinderfestival over schone energie, georganiseerd door een multinational die stug doorgaat om de toekomst van diezelfde kinderen kapot te maken. Wie daarmee wegkomt, verdient een prijs. In 2017 ontving Shell de European Excellence Award 2017 voor Public Affairs voor Generation Discover als Event of the Year. Shell won dus een LOBBY-prijs voor een kinderfestival.

Lobby-prijs voor kinderfestival Generation Discover 

Lobby-prijs voor kinderfestival Generation Discover: European Excellence Award for Public Affairs

Shell wil vaste plek in basisonderwijs

Met het vierjaarlijkse festival Generation Discover probeert Shell een voet tussen de deur te krijgen van het basisonderwijs. In 2020 wordt het vak Wetenschap en Technologie verplicht op basisscholen. Shell en NEMO hebben samen al een lespakket ontwikkeld: ‘Maakkunde’.¬†

Shell zoekt personeel om olie en gas uit de grond te halen

Shell wil nog tot het einde van deze eeuw geld verdienen met olie en gas. Maar wie haalt de fossiele brandstoffen uit de grond? Precies, de kinderen van nu. Als zij volwassen zijn heeft Shell hun steun hard nodig. Daarom wil Shell kinderen nu al brainwashen met een goed gevoel geven over het merk Shell.

 

Shell wil vaste plek in basisonderwijs met Maakkunde

Shell wil vaste plek in basisonderwijs met Maakkunde

Den Haag trekt zich terug als partner van Generation Discover

Help mee en stuur Shell de klas uit!

Vertel Shell dat het kinderen níets te leren heeft.
Teken onze petitie en stuur Shell de klas uit!