Gemeente Den Haag trekt zich terug uit Shell-festival Generation Discover

Shell krijgt geen subsidie meer van gemeente Den Haag. De burgemeester en wethouder vervullen geen functie meer op het festival. En het logo van gemeente Den Haag prijkt niet meer op het festival.

Thuisstad Shell zegt ‘nee’

Den Haag, nota bene de thuisstad van het hoofdkantoor van Shell, trekt zich terug als partner van Shells festival Generation Disover. De Internationale Stad van Vrede en Recht werkt niet langer mee aan kindermarketing en greenwashing. Een historische beslissing, want Den Haag zei nog maar 1x eerder ‘nee’ tegen Shell. Dat was tijdens de anti-apartheidsboycot in 1989. Shell had Den Haag toen gewaarschuwd om een ‘niet al te stringent anti-apartheidsbeleid te voeren’.

Shell heeft partners nodig

Hoe meer schandalen Shell heeft, hoe belangrijker het voor Shell is om partners te hebben. Door zich te tooien met logo’s van respecteerde musea en overheden, laat Shell zien dat de maatschappelijke acceptatie nog steeds groot is. Ondanks schandalen als klimaatverandering, gasbevingen, dividendbelasting, mensenrechtenschendingen en milieurampen.

Gelukkig laat gemeente Den Haag zich niet langer gebruiken om de schandalen van Shell glad te strijken! Dat past de stad van Vrede en Recht.

Succes fossielvrijbeweging

De burgerdruk van Den Haag Fossielvrij  op de gemeente was essentieel. Met acties, lobby en media wist de groep de aandacht te vestigen én te houden op de steun van de gemeente voor Generation Discover. De campagnegroep Fossielvrij Onderwijs is ontstaan uit het protest van Den Haag Fossielvrij tegen Generation Discover.

Wil jij onze beweging versterken? Teken de petitie voor fossielvrij onderwijs!
Lees meer over ons verzet tegen de kindermarketing en greenwashing van Generation Discover