38 basisscholen niet naar Shell-festival Generation Discover

PERSBERICHT – De 38 basisscholen in Den Haag van Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH) gaan niet naar Shells festival Generation Discover. Dat zegt bestuursvoorzitter Gerard van Drielen vandaag in een videoboodschap.

“Shell blinkt niet uit in duurzame ambities,” zo verklaart Gerard van Drielen, bestuursvoorzitter van SCOH. “Daarom doen wij niet mee aan Generation Discover. Wij maken de keuze ons te richten op duurzaamheid en niet op klassieke fossiele brandstoffen. Als ergens een plek is om kinderen kennis te laten maken met milieu en duurzaamheid, dan is dat op de basisschool.”

Van Drielen heeft zich bij de beslissing laten inspireren door het besluit van gemeente Den Haag, die besloot om het festival niet langer te subsidiëren met € 100.000 en zich tevens terugtrok als partner van Generation Discover. 

Behalve gemeente Den Haag, stopten ook het Museon en het Van Gogh Museum deze zomer hun partnerschap met Shell. Drie andere organisaties lieten hun logo verwijderen van de website van Generation Discover.

Het festival Generation Discover van Shell is van 17 t/m 21 oktober op het Malieveld. Het festival gaat over schone energie en clean technology terwijl Shell een 98% fossiele multinational is. Dat gaat ook niet veranderen, volgens Ben van Beurden, CEO van Shell. De toekomst van Shell is olie en gas, is vandaag uit zijn mond te lezen in The Telegraph.

Lees ook dit bericht van Verus (landelijke koepel van 4000 katholieke en christelijke scholen): Scholen blijven weg bij ‘greenwashing’ festival.