Shell grote speler in fossiel lesmateriaal

Shell maakt lesmateriaal en gastlessen voor basisscholen en middelbare scholen. Vaak samen met partners in Jet-Net, Platform Beta Techniek en NEMO Science Museum. Shell organiseert ook schoolreisjes, bijvoorbeeld naar Pernis of naar een booreiland.

Shell is op sommige scholen aanwezig van brugklas tot eindexamenklas. Een Haagse ex-scholiere vertelt wat de rol van Shell op haar school betekende voor haar en haar klasgenoten.

“Om de haverklap kwamen er werknemers van Shell vertellen hoe het was om bij Shell te werken. Ze vertelden eigenlijk niets over het werk. Het ging meer over gratis auto’s. En dat ze een eigen douche hadden op kantoor. Ze zeiden: ‘Als jullie later een baan nodig hebben, kunnen jullie altijd bij Shell aankloppen.'”

In het lesmateriaal van Shell valt oa op:

  • Shell negeert de afspraken in het Parijs-akkoord om in 2050 fossielvrij te zijn
  • Promotie van gas en Carbon Capture and Storage – maatregelen die financieel voordelig zijn voor Shell – als oplossing voor het klimaatprobleem
  • De schade van klimaatverandering wordt gebagatelliseerd

 

Shell schakelt Windenergie, LNG en aardgas gelijk aan elkaar in Energiespel op Jet Net Career Day voor pubers.
Detail van het energiespel op Jet Net Careerbeurs. Shell promoot hier CO2-opslag voor de ‘atmosfeer’.
Reclame voor Gas-to-Liquid op Generation Discover. De Reclame Code Commissie strafte Shell af: deze reclame voor GTL is misleidend. Shell had niet mogen beweren dat GTL bijdraagt aan Sustainable Development Goal 7 (duurzame energie).