Klacht bij Reclame Code Commissie tegen Shell vanwege Generation Discover

Shell Generation Discover reclame code commissie (3 van 3)

Milieudefensie heeft een klacht ingediend tegen Shell bij de Reclame Code Commissie. Op het marketingfestival Generation Discover vertelde Shell leugens aan kinderen. 

Tijdens Generation Discover hing er in de ‘energietent’ een groot bord. Op het bord beweerde Shell dat ‘aardgas de schoonste fossiele brandstof’ is. Dat mag Shell niet zeggen, omdat gas al even slecht voor het klimaat is als kolen. Shell is daar al eerder voor op de vingers getikt.

Energiemix 2050: 75% fossiel

In de energietent lag ook een grote puzzel voor kinderen met de energiemix in 2050. Een medewerker van Shell legde uit dat de wereld in 2050 nog op bijna 75% fossiele brandstof draait: kolen, olie en gas. Die energiemix is letterlijk levensgevaarlijk voor kinderen. Het gaat in tegen de afspraken in het Parijs-akkoord om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 C graad. Shell rekent intern al met 3 tot 5 graden opwarming.

Foto’s van leugens naar Reclame Code Commissie

Wij maakten foto’s van de leugens van Shell. Milieudefensie heeft onze foto’s met een uitgebreide klacht naar de Reclame Code Commissie gestuurd. Dat was de aanleiding voor de Volkskrant voor dit artikel, met mooie aandacht voor onze acties rond Generation Discover!