Scherpe Kamervragen over betrokkenheid overheid in Generation Discover 2019

Shell Generation Discover reclame code commissie (3 van 3)

“Herinnert u zich de tijdens een eerdere editie van Generation Discover door Shell gepresenteerde “energiemix” voor 2050, die volgens Shell voor 70% uit kolen, olie en gas zou bestaan?”

Nog voor het kindermarketingfestival van Shell losbarst van 2-6 oktober 2019, heeft Partij voor de Dieren al scherpe Kamervragen gesteld aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De Kamervragen lezen als een kleine geschiedenis van alle misstanden van Generation Discover die Fossielvrij Onderwijs heeft ontmaskerd.

Het zijn niet de eerste vragen die de minister over Generation Discover moet beantwoorden. We zijn benieuwd of de minister dit keer weer in de greenwashing en kindermarketing van Shell stinkt. En daarbij de klimaatwetenschap en de toekomst van kinderen pontificaal negeert.

Overzicht van Kamervragen over Shells kindermarketingfestival Generation Discover

Alle Kamervragen over de fossiele inmenging in het onderwijs