Lesboek Olie en Aardgas: we zijn heel afhankelijk van olie en gas

In het lesboek Olie en Aardgas van de olie- en gasbranche leren kinderen hoe afhankelijk we zijn van olie en gas. Bovendien, zo staat er, brengen olie en gas volgens de petroleum ingenieurs veel goeds in de lokale gemeenschappen. Wat precies? Vraag dat maar aan de Groningers en de mensen in de Niger-delta.

  • Naast een foto van een strand in een ver buitenland : “Onze van olie afhankelijke levensstijl kan alleen in stand worden gehouden door iedere dag grote hoeveelheden olie over de wereld te vervoeren – miljoenen vaten.”
  • “Olie- en gasbedrijven opereren vaak in minder ontwikkelde gebieden met een kwetsbaar milieu, en hun activiteiten kunnen een enorm economisch effect op de gastlanden. Ze zijn pioniers in sociale verantwoordelijkheid in de gemeenschappen waar ze opereren.”