Flyers op: einde van onze campagne Uncover Generation Discover 2018

Onze flyers zijn op! Dat betekent dat ons protest tegen de kindermarketing van Shells greenwash-festival Generation Discover erop zit voor dit jaar. Hoewel… misschien hebben we nog een verrassing in petto. 

Elke dag stonden mensen van Fossielvrij Onderwijs pal voor de ingang van het festival met voorlichting over greenwashing en kindermarketing. Met flyers en gesprekken stimuleerden we docenten, ouders en kinderen om de ‘groene’ boodschap van Shell niet als zoete koek te slikken.

Veel bezoekers van het festival hadden zelf ook al een dubbel gevoel bij het festival. Kinderen riepen ‘Ik ben anti-Shell’. En docenten bekenden dat ze zich schaamden om er naar toe te gaan. Een moeder legde aan haar zoontje uit wat Shell is. ‘Weet je nog laatst op TV, die vogels die helemaal onder de olie zaten?’ Het jongetje knikte. ‘Nou, dát is Shell.’

Docenten kregen flyer ‘Multinationalwijsheid’, kinderen kregen de quiz ‘Ben jij slimmer dan Shell?’ en voor ouders hadden we een flyer met informatie over greenwashing en kindermarketing.

En die verrassing? Stay tuned op onze Facebook, Twitter en Insta. En teken onze petitie!

Kinderquiz Ben jij slimmer dan Shell - Generation Discover
Kinderquiz Ben jij slimmer dan Shell – Generation Discover
Kinderquiz Ben jij slimmer dan Shell – Generation Discover
Flyer ouders Generation Discover Shell
Flyer ouders Generation Discover Shell
Flyers ouders Generation Discover Shell
Flyers ouders Generation Discover Shell
Multinational Wijsheid voor docenten
Multinational Wijsheid voor docenten
Multinational Wijsheid voor docenten
Multinational Wijsheid voor docenten