Shell-baas is eerlijk: Shells toekomst is olie en gas

Met Fossielvrij Onderwijs doen we ons best om de greenwashing van fossiele multinationals in de klas te ontmaskeren en te voorkomen. Vandaag kregen we hulp uit onverwachte hoek. Ben van Beurden, de baas van Shell, bevestigt: Shell wordt helemaal niet groen!

Ontmoet je wel eens mensen of politici die denken dat Shell ‘zo goed bezig’ is met schone energie? Hun optimisme is een rechtstreeks gevolg van festivals als Generation Discover. Daarom doen wij ons best om Shells greenwashing te ontmaskeren.

Shell-CEO Ben van Beurden (bekend van de uitspraak ‘Ik pomp alles op wat ik kan oppompen’) helpt de Shell-optimisten eigenhandig uit de droom. In The Telegraph waarschuwt hij om de krantenkoppen over Shell & schone energie niet zomaar te geloven.

“Even headlines that are true can be misleading. They might even make people think we have gone soft on the future of oil and gas. If they did think that, they would be wrong.”

Hiermee veegt Ben van Beurden in één klap alle groene PRaatjes van zijn collega Marjan van Loon in de prullenbak. En maakt hij ons werk een stuk makkelijker.

Thank you Ben, for your honesty.

#GenerationDiscover #StuurShelldeKlasuit #MaketheFuture

Stop de invloed van de fossiele industrie op scholen:
Teken onze petitie voor Fossielvrij Onderwijs & deel dit bericht