Wageningse studenten tegen Shell: “Niet op onze campus!”

“Shell was here…”

Students protest against Shell on WUR campus

Together, we stand for a fossil free and sustainable future. So when massive polluters like Shell show up on our university's campus with a cleverly designed marketing campaign, we know exactly what to do: we expose #TheRealShell ???>99% of Shell stands for relentless fossil fuel extraction which is causing enormous harm to the environment and communities on a global scale. Don't believe their #BrightLies! Don't let our education be influenced by the fossil fuel industry!Check http://fossielvrijonderwijs.nl/ and follow Fossielvrij Onderwijs for more info.

Geplaatst door Fossil Free Wageningen op woensdag 24 januari 2018

Met dit superfilmpje trokken de studenten van Wageningen University & Research internationale aandacht. Shell had de campus van Wageningen uitgekozen om jonge kinderen te bestoken met greenwashing en marketingpraatjes. In de Bright Ideas Hub van Generation Discover probeert Shell kinderen te interesseren voor technologie. Shell vraagt kinderen om na te denken over oplossingen voor de wereldproblemen die Shell nu veroorzaakt.

De studenten van Fossil Free Wageningen:

“Op Wageningen University wordt er enorm veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van klimaatverandering. Het is dan ook onacceptabel als een bedrijf als Shell hier langskomt om zich te verkopen als een duurzaam, op de toekomst gericht bedrijf. Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen enthousiast worden gemaakt voor wetenschap en vroeg beginnen met over wereldproblemen nadenken, maar niet onder leiding van zo’n gigantische vervuiler als Shell.”

Het is een fikse inschattingsfout van de universiteit om de Bright Ideas Hub van Shell toe te laten op de campus. Shell heeft de wetenschappelijke setting mede uitgekozen, omdat het hun propaganda en greenwashing geloofwaardiger maakt. En Wageningen laat zich daar voor lenen.

Wij vragen dringend aan alle universiteiten:

“Trek een grens. Zeg nee tegen samenwerking met bedrijven die rijker worden van het verergeren van klimaatverandering. Geef ze geen podium meer, weiger onderzoek in opdracht. Wees niet langer hun facilitator, hun enabler, hun greenwasher.”