Trouw: “Lesstof met een luchtje”

“Scholen ontdekken het thema duurzaamheid. Daar spelen zowel energiebedrijven als milieuclubs grif op in, met gastsprekers en lespakketten. Gaat hun lobby in de klas te ver?”

Trouw pakt vandaag groot uit met een artikel over klimaatverandering in het onderwijs. Bij gebrek aan actueel lesmateriaal, springen vele partijen in het gat. Allemaal willen ze kinderen wat vertellen over energie en duurzaamheid. Maar wel vanuit hun eigen belang, hun eigen wereldbeeld, hun eigen business model.

Olie- en gasbedrijven leren kinderen op school dat het nog heel lang gaat duren voordat alles duurzaam is. En dat aardgas een goede back up is. “Brengt dit kinderen realisme bij”, vraagt journalist Frank Straver zich af, “of leren ze zo vooral dat vuile energie er gewoon bij hoort in het leven?”

Lees het artikel Lesstof met een luchtje – Trouw – Frank Straver

Teken nu de petitie voor Fossielvrij Onderwijs