Shell, NAM en de Weekendschool

Tweet weekendschool NAM, Shell,

Schatgraven… Dat is de term die gastdocenten van NAM gebruiken voor boren naar gas. NAM verzorgde deze les voor de Groningse kinderen van de Weekendschool.

Fossiele bedrijven staan voor de klas

De Weekendschool is een mooi initiatief voor leergierige kinderen van 10-14 jaar uit achterstandswijken. Helaas staan ook hier fossiele bedrijven vooraan om kinderen iets bij te brengen over hún wereld, hún wereldbeeld.

Zo is Shell partner van de Weekendschool. Als partner geven ze geld en verzorgen ze excursies, bijvoorbeeld naar Shell Pernis en het kindergreenwashfestival Generation Discover.

Geen zoete koek

Gelukkig weten wij uit eigen ervaring, dat de docenten van de weekendschool de boodschap van hun financier niet klakkeloos volgen.

Afgelopen oktober, toen wij flyers en koekjes uitdeelden aan bezoekers van Generation Discover, troffen wij een enthousiaste klas van de Haagse weekendschool uit Transvaal en Schilderswijk.

Zij waren het gloeiend met ons eens dat Shell aan greenwashing deed. Ze vertelden dat ze van hun docenten expliciet de opdracht hadden gekregen om kritisch rond te kijken op Generation Discover. Nee, de zoete koek van Shell zouden ze niet zomaar slikken.

Teken onze petitie

Vind je ook dat de fossiele industrie niets te zoeken heeft tussen onze kinderen? Teken en deel de petitie voor Fossielvrij Onderwijs.

Tweet weekendschool NAM, Shell,